Danie (809) Ryba po prowansalsku z ryżem 130 g to smaki francuskiego południa zamknięte w poręcznej i lekkiej saszetce,idealnej do zabrania na trekking, w podróż, na wyprawę czy trening. Dorsz z ryżem i pomidorami, cukinią, papryką, przyprawiony ziołami, z których słynie Prowansja to doskonały wybór na obiad w gorący dzień.
Danie liofilizowane można szybko przygotować w terenie i potrzeba do tego jedynie łyżki i zimnej wody. Nawodnienie trwa 10 min i można cieszyć się smakiem sycącego, energetycznego i bogatego w białko posiłku. Danie można przygotować w saszetce i nie są do tego potrzebne dodatkowe naczynia.
Cechy produktu:
- liofilizowany posiłek obiadowy
- sycące, kaloryczne danie inspirowane kuchnią francuską
- dorsz po prowansalsku z pomidorami, cukinią i papryką
- danie na bazie ryżu
- danie zapewniające energię, białko i błonnik
- lekka torebka 130 g, idealna do plecaka
- po nawodnieniu posiłek waży ponad 450 g
- szybkie w przygotowaniu – tylko 10 min
- do przygotowania wystarczy łyżka – możliwość przygotowania w saszetce
- zalewane zimną wodą
- produkowane we Francji
Waga: 130 g; po nawodnieniu: 450 g
Skład: ryż 50%, dorsz 15%, pomidory 12%, olej słonecznikowy, cukinia 3%, papryka 3%, cebula 1.8%, laktoza, sól, czosnek, skrobia ziemniaczana, błonnik warzywny, białko z mleka, bazylia, pietruszka, pieprz.
Może zawierać śladowe ilości: skorupiaków, jajek, ryb, soi, selera, siarczynów
Alergeny: mleko, laktoza, ryba
Sposób przygotowania: otworzyć torebkę i zalać danie zimną wodą do znacznika. Dokładnie wymieszać, zamknąć i odstawić na 10 min.
Wartości odżywcze | W 100 g | W porcji |
Wartość energetyczna | 397 kcal/1673 kJ | 516 kcal/2175 kJ |
Tłuszcz | 8,2 g | 12 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,9 g | 1,3 g |
Węglowodany | 57 g | 74 g |
W tym cukry | 10 g | 13 g |
Błonnik | 4,2 g | 6,2 g |
Białko | 21 g | 28 g |
Sól | 1,6 g | 2,5 g |