Danie (827) Pudding cynamonowo-ryżowy 90 g to słodki, energetyczny deser lub przekąska na trasie i w podróży. Wyrazisty smak i zapach cynamonu w połączeniu z ryżem na mleku odwołuje się do tradycyjnych słodkich smaków kuchni francuskiej. Deser ma wysoką zawartość białka.
Liofilizowana postać dania to możliwość jego szybkiego przygotowania z użyciem jedynie wrzątku i łyżki. Nie są potrzebne naczynia-zastępuje je torebka ze znacznikiem poziomu wody. Słodki, sycący deser jest gotowy po 8 minutach od zalania wodą.
Cechy produktu:
- deser na ciepło liofilizowany
- pudding ryżowy z cynamonem
- energetyczny, wysoka kaloryczność
- może być deserem lub słodką przekąską na trasie
- wyraźny smak cynamonu niewielka, wytrzymała saszetka – do zabrania do plecaka
- zalewane gorącą wodą w torebce
- proste przygotowanie – wystarczy zamieszać po zalaniu wodą
- gotowe w 8 minut
- znacznik poziomu wody na opakowaniu
- produkowane we Francji
Waga: 90 g; po nawodnieniu: 210 g
Skład: ryż 48%, śmietana w proszku, odtłuszczone mleko w proszku 17%, cukier, skrobia ziemniaczana, cynamon 0,5%.
Może zawierać śladowe ilości: skorupiaków, jajek, ryb, soi, selera, siarczynów
Alergeny: mleko, laktoza
Sposób przygotowania: torebkę otworzyć i zawartość zalać 120 ml wrzątku. Wymieszać, zamknąć i odstawić na 8 min. Otworzyć i ponownie zamieszać.
Wartości odżywcze | W 100 g | W porcji |
Wartość energetyczna | 417 kcal/1762 kJ | 375 kcal/1586 kJ |
Tłuszcz | 9 g | 8,1 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,3 g | 4,8 g |
Węglowodany | 71 g | 64 g |
W tym cukry | 27 g | 24 g |
Błonnik | 0,9 g | 0,8 g |
Białko | 13 g | 12 g |
Sól | 0,39 g | 0,35 g |