Danie (805) Makaron z warzywami to pyszny, wegetariański posiłek, który można szybko przygotować na szlaku, biwaku, podczas przerwy w podróży. Makaron pszeniczny z mieszanką warzyw takich jak marchewka, pomidory, papryka, groszek i fasola to nie tylko pełny, bogaty smak przyprawiony ziołami, ale także źródło białka, błonnika i węglowodanów potrzebnych do pokonywania wyzwań.
Dzięki postaci liofilizatu danie jest lekkie i mieści się w kompaktowej torebce. Jego przygotowanie zajmuje zaledwie 5 minut. Wystarczy zalać je wodą ciepłą lub zimną i wymieszać by za kilka chwil cieszyć się pysznym posiłkiem.
Cechy produktu:
- danie obiadowe w postaci liofilizatu
- makaron pszeniczny z pomidorami, papryką, fasolą, groszkiem i marchewką
- danie wegetariańskie
- łagodny, bogaty smak dzięki przyprawom i ziołom
- poręczny kształt i niska waga – idealne w podróż i na szlak
- przygotowanie zajmuje tylko 5 minut
- możliwość zalania wodą gorącą lub zimną
- przygotowanie w saszetce za pomocą łyżki
- produkowane we Francj
Waga: 125 g; po nawodnieniu: 375 g
Skład: makaron 58.5% (semolina pszeniczna, sól), olej słonecznikowy, białko z grochu, cebula, marchewka 3%, fasola czarne oczko 3%, groszek 3%, papryka 3%, pomidory 3%, laktoza, sól, czosnek, białko mleka, szczypiorek, bazylia, pieprz.
Może zawierać śladowe ilości: skorupiaków, jajek, ryb, soi, selera, siarczynów
Alergeny: mleko, laktoza, pszenica
Sposób przygotowania: Torebkę otworzyć, rozprostować dno. Zalać wodą gorącą lub zimną do wysokości znacznikai dokładnie wymieszać. Zamknąć i odstawić. Danie jest gotowe po 5 minutach.
Wartości odżywcze | W 100 g | W porcji |
Wartość energetyczna | 411 kcal/1717 kJ | 514 kcal/2146 kJ |
Tłuszcz | 10 g | 13 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,3 g | 1,6 g |
Węglowodany | 58 g | 73 g |
W tym cukry | 8,7 g | 11 g |
Błonnik | 4,4 g | 5,5 g |
Białko | 12 g | 15 g |
Sól | 3 g | 3,7 g |