Danie (814) Fondue Trzy sery 130 g to kremowy, serowy przysmak, który rozpływa się w ustach. Potrawa kuchni francuskiej przeniesiona do outdoorowego świata dzięki liofilizacji dostarcza solidnej porcji energii i kalorii podczas pokonywania kolejnych wyzwań.
Potrawa składa się z trzech serów: Ementalera, Cantal i Comte oraz grzanek. Ma łagodny smak i gładką, kremową konsystencję, w której wyróżniają się chrupiące grzanki. Niewielka, lekka i wytrzymała torebka zmieści się w każdym plecaku, a do przygotowaniadania nie potrzeba nic poza wrzątkiem i łyżką. Danie liofilizowane przyrządzane jest bezpośrednio w torebce i jest gotowe po zaledwie 3 minutach.
Cechy produktu:
- danie liofilizowane na bazie serów wysoka kaloryczność – solidna porcja energii
- danie francuskie – fondue z trzech serów: Ementalera, Cantal i Comte z grzankami
- łagodny smak i kremowa konsystencja
- niewielka, wytrzymała torebka – idealna w podróż i na szlak
- proste przygotowanie – wystarczy zalać gorącą wodą i wymieszać
- przygotowywane w torebce
- gotowe błyskawicznie – tylko 3 minuty od zalania wodą
- oznaczenie poziomu wody
- produkowane we Francji
Waga: 130 g; po nawodnieniu: 340 g
Skład: grzanki grillowane 35% (mąka pszenna, olej słonecznikowy, gluten pszenny,sól, cukier, drożdże), liofilizowany ser Ementaler 17%, liofilizowany ser Comte 12%, odtłuszczone mleko w proszku, liofilizowany ser Cantal 10%, skrobia ziemniaczana, ekstrakt z białego wina 5%, czosnek, sól, kurkuma.
Może zawierać śladowe ilości: skorupiaków, jajek, ryb, soi, selera, siarczynów
Alergeny: mleko, laktoza, pszenica, gluten
Sposób przygotowania: otwórz torebkę i ustaw stabilnie. Wlej gorącą wodę do wskazanego poziomu (210 ml). Dokładnie wymieszaj, zamknij, odstaw na 3 min. Po ponownym otwarciu zamieszaj jeszcze raz.
Wartości odżywcze | W 100 g | W porcji |
Wartość energetyczna | 484 kcal/2027 kJ | 629 kcal/2635 kJ |
Tłuszcz | 23 g | 29 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12 g | 16 g |
Węglowodany | 44 g | 57 g |
W tym cukry | 7,4 g | 9,7 g |
Błonnik | 1,6 g | 2,1 g |
Białko | 26 g | 33 g |
Sól | 2,9 g | 3,7 g |