Danie (825) Fondue czekoladowe z owocami 90 g to słodki deser na ciepło z kawałkami chrupiących owoców –kiwi, malin i truskawek. To idealna zakończenie posiłku podczas trekkingu lub w podróży, ale także słodka, szybka przekąska na trasie.
Kremowa czekolada świetnie komponuje się z cierpkimi owocami tworząc doskonały deser na ciepło. Do jego przygotowania wystarczytylko łyżka i gorąca woda. Zalewany jest bezpośrednio w torebce, a dozowanie ułatwia znacznik na opakowaniu. Danie jest gotowe w 3 minuty.
Cechy produktu:
- deser liofilizowany
- czekoladowe fondue z chrupiącym kiwi, truskawkami i malinami
- słodki deser na zakończenie posiłku lub szybka przekąska na trasie
- pyszne połączenie kremowej czekolady z chrupkimi, kwaśnymi owocami
- mała saszetka, która zmieści się nawet w podręcznym plecaku
- wymaga jedynie zalania gorącą wodą i wymieszania
- przygotowanie w torebce - bez dodatkowych naczyń
- gotowe po 3 minutach
- znacznik poziomu wody
- produkowane we Francji
Waga: 90 g; po nawodnieniu: 190 g
Skład: czekolada 40% (masa kakaowa, cukier, kakao niskotłuszczowe), mleko pełne w proszku, cukier, białko mleka, kiwi 7%, kakao 6%, truskawki 5%, maliny 3%, olej słonecznikowy, błonnik warzywny, laktoza.
Może zawierać śladowe ilości: skorupiaków, jajek, ryb, soi, selera, siarczynów
Alergeny: mleko, laktoza
Sposób przygotowania: otworzyć torebkę i zalać zawartość gorącą wodę do znacznika. Wymieszać i odstawić na 3 minuty.
Wartości odżywcze | W 100 g | W porcji |
Wartość energetyczna | 432 kcal/1806 kJ | 389 kcal/1625 kJ |
Tłuszcz | 19 g | 17 g |
W tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10 g | 9 g |
Węglowodany | 45 g | 41 g |
W tym cukry | 42 g | 38 g |
Błonnik | 11 g | 9,7 g |
Białko | 15 g | 14 g |
Sól | 0,21 g | 0,19 g |